logo een mond en de woorden "mijn stem terug"

Ik ben Inge Oosterwijk woon samen en moeder van 1 zoon en 2 bonuskinderen! Opgegroeid in een warm en hecht gezin, waarin liefde en zorg, zelfredzaamheid en onafhankelijkheid als belangrijke waarden werden meegegeven.

“Al zolang ik me kan herinneren, hou ik van zingen en natuurlijk van praten!”

Als klein meisje vond ik al het super leuk om iets voor te dragen of te zingen, gewoon thuis, met mijn ouders en zus of al mijn knuffels als publiek. Nog leuker vond ik het als mijn vader zijn microfoon en bandrecorder tevoorschijn haalde, alles opnam en later weer afspeelde. Zo speciaal, want die oude opnamen van mijn kinderstem heb ik nog steeds!
Ook dansjes bedenken of nadoen met mijn zus en nichtjes op de muziek van bands als Abba, Tavares, Boney M en Village People, vond ik geweldig! Met een haarborstel als microfoon, dansten en zongen we luidkeels mee.

Singletje 'de aan burgemeester Enkhuizen' van kinderkoor St Jan, Oosterhout

Zingen bij een koor

En dat zingen vond ik zó leuk, dat ik meer wilde. Ik ging bij het kinderkoor en zong uit volle borst alle liedjes mee tijdens repetities en diensten. Maar hét hoogtepunt vond ik toch wel de opname van deze single in de studio van Monopole in 1975!

Toen ik 16 werd mocht ik eindelijk bij het jongerenkoor. Een geweldig leuke, gezellige groep zanger(es)s(en), die wekelijks eigen repertoire zong en eigenlijk één grote vriendenclub vormde. Ik koos voor de sopranen, want dan kon ik de melodie zo lekker meezingen. En een echte stemtest hadden we toen nog niet. Met dit jongerenkoor namen we eind 1982 zelfs een hele LP op!

zwartwit foto van een groep jongeren

Logopedie studeren in Rotterdam

Om nog meer met stem bezig te kunnen zijn, ben ik in Rotterdam logopedie gaan studeren. Stages gedaan bij oa het Ikazia Ziekenhuis, destijds thuis van de Nederlandse Stemstichting en mijn afstudeerscriptie had als onderwerp… stem! Meer specifiek “Stemproblemen bij amateur koorzangers”.

“Tja, praten, zingen en koren; het hoort gewoon bij mij!
Stem is mijn passie en gaat als een rode draad door mijn leven!”

In 1989 ben ik gestart met mijn eigen logopediepraktijk en in de loop der jaren heb ik me vooral gespecialiseerd in de behandeling van stemproblemen bij volwassen.
Ik merkte echter, dat die klachten vaak al zo lang bestonden, dat ze inmiddels chronisch waren geworden en het daarom ook veel langer duurde, voordat men er weer vanaf was..
En dat terwijl stemklachten veel sneller opgelost kunnen worden, als er niet afgewacht wordt en a la minute de juiste hulp op maat wordt geboden!

“Toen ik ook zélf in korte tijd zomaar mijn stem kwijt raakte, merkte ik wat voor enorme impact dat heeft op je leven;  het komt ineens tot stilstand!”

1 op de 3 Nederlanders heeft weleens last van stemklachten

Een hese, schorre stem, stem kwijt, dat gebeurt iedereen! Zo’n 1 op de 3 Nederlanders heeft weleens last van stemklachten. Soms gaan die vanzelf over, maar onder mensen met een spreekberoep, zoals leerkrachten, is dat aantal beduidend meer, zelfs zo’n 50% en is snel ingrijpen wenselijk!

Want ook jij verdient een goede stem!

Gelukkig wist ík precies wat ik eraan kon doen en had ik mijn stem al vrij snel weer goed en sterk terug! En die kennis, inzichten en toepassingen wil ik graag met jou delen! Zodat ook jij snel weer kunt doen wat jij wil doen met jouw stem! Mijn Stem Terug, is een stemmethode om acute stemklachten te kunnen verhelpen! Je kunt er direct mee aan de slag, nu meteen of wanneer dat jou het beste uitkomt, vanuit huis of vanaf je werkplek!

Wil jij ook makkelijk en snel van je stemklachten af?

Op weg naar jouw stemherstel?

Kom dan in actie en ga aan de slag! Benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Of wil je alleen even met me sparren?
Stuur een e-mail naar info@mijnstemterug.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Inge Oosterwijk lacht en wijst naar jou

Wat anderen over Inge zeggen

 • Margot

  Na al een aantal dagen mijn stem kwijt te zijn heb ik Inge ingeschakeld voor hulp. Ze pakte mijn toch wel zeer acute vraag snel op en kwam met goede tips! Lees verder

 • Steffie

  Inge heeft goede tips gegeven waardoor ik binnen no-time mijn stem terug had! Ik zie Inge als een vrouw met veel kennis, die een backpack aan tools bezit. Lees verder

 • José

  Na longonsteking en covid 19 had ik tijdens het zingen problemen met mijn stem en ademhaling. Inge heeft tips voor gegeven waardoor ik nu weer goed mee kan. Lees verder

 • Johan

  Inge heeft geholpen na probleem met mijn keel na longcovid. Geeft goede tools voor verbetering. Is een kundig en prettig iemand om bij in behandeling te zijn. Lees verder

Lees meer ervaringen